Kinderdijk Tour

Ga samen met een gids terug in de tijd in een avontuur vol wieken, water en wilskracht! Tijdens onze Kinderdijk Tour neemt een gids je volledig mee in het verhaal van UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk.

Wat kun je verwachten?

Onze molens zijn geweldige machines die al ruim 700 jaar onze voeten droog houden. Tijdens de tour neemt de gids je mee langs verschillende locaties. Neem een kijkje in de indrukwekkende machinekamer van het Wisboomgemaal en ontdek hoe het gemaal uit 1868 vroeger functioneerde. In onze werkplaats kom je meer te weten over de verschillende molenonderdelen, gereedschappen en het molenmakersambacht. Op weg naar onze Museummolen Nederwaard zal de gids je alles kunnen vertellen over het gebied, de natuur, de geschiedenis en de molens zelf!

 

Laat je onderdompelen in een wereld vol molens en ervaar hoe het is om in de voetstappen te treden van een molenaar!

 

Kinderdijk Tour | Wandel mee met een gids

De Kinderdijk Tour zal 1 tot 1,5 uur duren en vindt (t/m 31 augustus) iedere zaterdag plaats om 13.00 uur. De Tour wordt standaard in het Engels gegeven, maar kan op verzoek ook in het Nederlands.

Bestel hier jouw tickets!

Tickets voor entree mét Kinderdijk Tour kunnen tot de dag voor aanvang van de tour online worden gekocht. Ben je die dag al in Kinderdijk? Informeer dan bij de receptie in het Bezoekerscentrum naar de beschikbare opties.

Tickets

Andere bezoeklocaties

Na afloop van de tour is er tijd over om met deze nieuwe kennis op eigen gelegenheid langs onze andere bezoeklocaties te gaan. Ontdek onze andere Museummolen Blokweer of stap aan boord van de rondvaartboot.

Bezoek kinderen, opa & oma, Werelderfgoed Kinderdijk
Kinderen uitleg molenaar Nederwaard Kinderdijk
Overwaard molens Kinderdijk
Kinderen uitleg molenaar Kinderdijk
Kinderen met opa & oma op de rondvaartboot Kinderdijk

Bezoek jij Kinderdijk deze zomer? Houdt dan rekening met de verschillende wegwerkzaamheden.