Molen maaldag

Bij voldoende wind zijn er zoveel mogelijk molens in gebruik tijdens de molen maaldagen. Elke eerste zaterdag van de maand van 13.00 tot 17.00 uur.

Jaarlijks terugkerend event

Al sinds 1956 worden de molen maaldagen georganiseerd. De reden dat de molen maaldagen worden georganiseerd is om een periode lang de molens gestructureerd en tegelijk te laten malen. Het is elk jaar weer een mooi gezicht om zoveel mogelijk molens te zien malen op hetzelfde moment. De minimale windkracht die nodig is om een molen in zijn werk te zetten en om de molen maaldagen door te laten gaan, is vanaf windkracht 2-3.

Staat er een bezoek aan Werelderfgoed Kinderdijk op de planning? Het is een prachtig gezicht om zoveel mogelijk draaiende molens tegelijk te zien! Hopelijk tot snel op een van de molen maaldagen!

 

Vanaf windkracht 2 – 3 kan de molen maaldag doorgang vinden

 

Tip!

Niet alleen van buiten zijn de molens van Kinderdijk een uniek gezicht. In de museummolens ontdek je hoe de Kinderdijkers hier vroeger leefden. Zie, hoor en bewonder het machtige kloppend hart van een molen. Maak een sprong terug in de tijd en laat je meenemen in het verhaal van onze voorgeschiedenis. Kinderen leren op speelse wijze alles over het leven van vroeger. Met een ticket breng je een bezoek aan beide museummolens én stap je aan boord van een van onze rondvaartboten. Laat het indrukwekkende Werelderfgoed aan je voorbij glijden. Dat is pas genieten!

Bestel je tickets

Een gezellig dagje uit

Tickets