Nationale Molendag

De museummolens en gemalen van UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk zijn tussen 9.00 en 17.30 uur geopend.

Op de tweede zaterdag en zondag van mei zijn er honderden molens in Nederland geopend voor bezoekers. Eeuwenlang hebben molens een belangrijke rol gespeeld bij het droogleggen van stukken land, zo ook in Kinderdijk. Ga er dit weekend lekker op uit en ontdek de iconen van Nederland!

 

Molen Maaldag

Op zaterdag 11 mei is het naast Nationale Molendag ook Molen Maaldag in UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk. Dat betekent dat je op deze dag de molens gestructureerd en tegelijk ziet malen. Het is elke keer weer een mooi gezicht om zoveel mogelijk molens te zien malen op hetzelfde moment. De minimale windkracht die nodig is om een molen in zijn werk te zetten en om de molen maaldagen door te laten gaan, is vanaf windkracht 2-3.

 

J.U. Smitgemaal

Waterschap Rivierenland stelt op zaterdag 11 mei het recent gerenoveerde J.U. Smitgemaal in Kinderdijk open voor publiek. Tussen 11.00 en 16.00 kun je een kijkje komen nemen op deze locatie. Er zullen deze dag gidsen aanwezig zijn om bezoekers alles te leren over de huidige en toekomstige werking van dit gemaal. Deze openstelling is gratis toegankelijk.

Bezoek aan Kinderdijk

Kinderen uitleg molenaar Nederwaard Kinderdijk
Kinderen met opa & oma op de rondvaartboot Kinderdijk
Terras Kinderdijk-café
Kinderen bij diertjes molenerf Musuemmolen Blokweer Kinderdijk

Wist je dat hier van het begin tot het eind alles draait om water? Een goede reden om hiervan te genieten op een van onze rondvaartboten. Maar niet alleen van buiten zijn de molens een uniek gezicht. In de museummolens zie, hoor en voel je hoe het leven er vroeger uit heeft gezien. Stap regelrecht de geschiedenis in en ervaar het zelf!

Tickets kopen

Voor een gezellig dagje uit

Tickets