Stap regelrecht de geschiedenis in

Museummolen Nederwaard

Gebouwd in 1738, maar nog altijd in uitstekende conditie. Zie, hoor en voel zelf hoe Museummolen Nederwaard bijna drie eeuwen na de bouw zijn omwentelingen maakt.

Museummolen Nederwaard begroet al tientallen jaren bezoekers uit alle uithoeken van de wereld. Miljoenen mensen vergaapten zich al aan de indrukwekkende machine. In deze molen stap je regelrecht de geschiedenis in. Alles herinnert aan de sfeer van vroeger. Je waant je een tijdreiziger door een samenspel van historische zwart-witfoto’s, spullen zoals ze door de molenaarsgezinnen zijn gebruikt en natuurlijk de machtige, kloppende houten harten van de molens zelf.

Uitzicht Museummolen Nederwaard

Geniet van het uitzicht vanuit de molen.

Bewoond

De molen werd generaties lang bewoond door leden van de familie Hoek. Die bekende molenaarsfamilie streek in de persoon van Jacob Hoek al in 1744 neer in Kinderdijk. In de molens woonden soms wel gezinnen met meer dan tien kinderen! Binnen vergaap je je een zwart-witfoto’s, onder meer uit de collectie van de familie Hoek. Terwijl buiten de wieken draaien en binnen het mechanisme kraakt en giert beleef je hoe een molenaar zich voelde. Probeer boven maar eens een bedstee uit en stel je daarna eens voor hoe het is om in het piepkleine woonkamertje te leven met een stuk of tien broertjes en zusjes om je heen…

Molenaar in knusse woonkamer van Museummolen Nederwaard.
Bedstee in Museummolen Nederwaard
Knus hoekje in Museummolen Nederwaard
Woonkamer Museummolen Nederwaard
De zolder van Museummolen Nederwaard