Programma Verlichtingsweek

Met trots kondigen wij de Verlichtingsweek 2024 aan, een jaarlijks terugkerend evenement dat bezoekers onderdompelt in de betoverende schoonheid van onze historische molens.

Tijdens onze verlichtingsweek van 2 t/m 7 september, krijg je de gelegenheid om de molens in hun volle glorie te bewonderen terwijl ze ’s avonds sfeervol verlicht worden. De verlichte molens brengt de geschiedenis en cultuur van Kinderdijk op een unieke manier tot leven en biedt een onvergetelijke ervaring.

 

Voor de avonduren staat er een bijzonder programma op de planning. Zie hieronder het overzicht:

2 t/m 7 september

Van maandag tot en met zaterdag is het iedere avond mogelijk om een betoverende rondvaart te maken langs de verlichte molens. Na je rondvaart kun je terecht bij een van onze foodtrucks op het terras het Bezoekerscentrum voor een verfrissend drankje of een heerlijke snack.

 

Op woensdag 4 september schenkt de lokale bierbrouwerij de Kinderdijkse Kater verfrissende biertjes.

 

Van woensdag tot en met zaterdag is ook Museummolen Nederwaard geopend in de avonduren.

 

Tickets voor de rondvaartboot bestel je eenvoudig online. Zo heb je gegarandeerd een plekje aan boord!

Ticket rondvaartboot
Rondvaart Verlichtingsweek Kinderdijk

2 & 3 september

Op maandag en dinsdag staat er een fotografiecursus gepland. Tijdens deze cursus neemt een professionele fotograaf de cursisten mee naar één van de molenerven. Op deze exclusieve plek leren de cursisten de fijnste kneepjes van het vak.

Tickets fotografieworkshop
Fotografieworkshop Verlichtingsweek Kinderdijk

2 & 4 september

In samenwerking met Koninklijke Spido organiseren wij een Lichtjes Cruise. Vanuit hartje Rotterdam stap je aan boord van de James Cook van Spido. Terwijl je geniet van een heerlijk hoofdgerecht aan boord, maak je een betoverende tocht naar Kinderdijk op het water. Aansluitend geniet je in ons Werelderfgoed van de verlichte molens vanaf het water. Na je bezoek vaar je terug met de Spido naar Rotterdam onder het genot van een heerlijke dessert.

 

Op dit moment uitverkocht!

 

Als alternatief kun je aan boord stappen van onze Borrelboot!

Meer informatie Borrelboot

4, 6 & 7 september

Ervaar de verlichte molens vanaf het water met een goed gevuld glas in je hand en gezellige mensen om je heen. Tijdens een vaarttocht van een uur op de boezem van de Nederwaard kun je heerlijk genieten van het prachtige uitzicht en culinaire verwennerij.

 

Tickets Borrelboot
Borrelboot

4 & 5 september

Wil jij deelnemen aan een unieke wateractiviteit? Ontdek de polder en de verlichte molens op avontuurlijke wijze en stap aan boord van een kajak!

Of je nu een ervaren kajakker bent of voor het eerst in een kajak stapt, ervaren gidsen staan klaar om je te begeleiden. Deze kajaktocht bieden we aan in combinatie met een culinaire verwennerij: overheerlijke Churros. Knapperig van buiten en zacht van binnen.

Tickets kajakvaren
Kajakken, kajakvaart, kinderdijk, varen, verlichtingsweek

6 september

Vrijdag vindt van 16.00 tot 22.00 uur de traditionele Molenmarkt in het dorpskern van Kinderdijk plaats.

 

7 september

De Verlichtingsweek wordt afgesloten met een muzikale afsluiting rondom het terras van het bezoekerscentrum! Mis deze feestelijke afsluiting niet, waar muziek, sfeer en gezelschap samenkomen om de Verlichtingsweek op een bijzondere manier af te sluiten.

Tickets kopen

Voor bezoekers die de Verlichtingsweek willen bijwonen, adviseren we om op tijd tickets te reserveren, aangezien het aantal plaatsen bij de fotografieworkshop en op de rondvaartboot beperkt is.

 

Parkeren

In de avonduren rijden de shuttlebusjes tussen Alblasserdam en Kinderdijk niet. Parkeren is daarom vanaf 17.00 uur mogelijk op het parkeerterrein van Royal IHC. Voor mindervaliden is er een (betaalde) parkeerplaats bij het Bezoekerscentrum in Kinderdijk.

De auteur

Lisanne Vermaas

Lisanne Vermaas

Allround Marketeer

lisannevermaas@molenskinderdijk.nl