Het Verhaal

750 jaar lang leven met het water. Hoe bewoners door hard werken en slim organiseren hun land leefbaar maken én houden. Hoe molens, molenaars, de natuur en het oer-Hollandse landschap met de tijd meebewegen. En hoe de rest van Nederland en de wereld kan leren van innovatief watermanagement.

Luchtfoto Kinderdijk

Waterbeheer Nederland

In Kinderdijk hebben de mensen geleerd om samen te leven met het water. Hier lees je hoe Nederland met vallen en opstaan steeds beter werd in slim en duurzaam waterbeheer.

Geschiedenis Kinderdijk

Duik zelf in het verhaal van onze eeuwenlange strijd met het water. De geschiedenis van Kinderdijk laat zien hoe Nederland al die jaren onder zeeniveau kon blijven bestaan.

UNESCO Werelderfgoed

De molens van Kinderdijk zijn een uniek stuk wereldcultuur. Daarom is het molencomplex benoemd tot UNESCO Werelderfgoed, zodat de hele wereld ons verhaal kan komen beleven!

Molens en gemalen

De afgelopen eeuwen bedachten we steeds slimmere technieken om met gemalen en molens de bodem droog te houden. Ervaar hier wat menselijk vernuft en natuurkracht kunnen bereiken!

Molencomplex Kinderdijk
Familie Hoek - Werelderfgoed Kinderdijk

Molenaars

De meeste van de negentien molens in UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk zijn bewoond. Bewoning is een belangrijk onderdeel van de erfgoedwaarde en authenticiteit van het gebied.

De Omgeving

Een bezoek aan Kinderdijk is perfect te combineren met fietstochten en wandelingen door het polderland: een prachtige omgeving voor een dagje uit en de mooiste foto’s!

Polder Alblasserwaard in Kinderdijk

De Natuur

Ontdek zeldzame weidevogels tussen de wuivende rietkragen en geniet wandelend, fietsend, of fotograferend in de prachtige uitgestrekte natuur van het Hollandse Groene Hart!

Dorpen & steden

Vanuit Kinderdijk ben je op de fiets, met de Waterbus, de auto, of de bus snel in de mooiste historische steden van Holland, voor een compleet dagje uit met het hele gezin.

Rotterdam