Route & Adres

Tip: bezoek Kinderdijk met het openbaar vervoer

Werelderfgoed Kinderdijk is snel en gemakkelijk te bereiken vanuit omliggende steden als Dordrecht, Rotterdam, Utrecht en zelfs vanaf Amsterdam of Schiphol. We raden aan ons te bezoeken met het openbaar vervoer. Echt reizen in stijl? Pak de Waterbus!

Met de auto

Bezoekers aan het Werelderfgoed parkeren de auto aan de Marineweg in Alblasserdam.

Met de Waterbus

Niets mooier dan een bezoek aan de molens over het water, en de leukste manier om dat te doen is de Waterbus. Neem vanuit Rotterdam of Dordrecht je fiets mee aan boord naar Kinderdijk en je hebt het beste uitzicht op de rivieren die Holland maakten tot wat het nu is.

Openbaar vervoer

Werelderfgoed Kinderdijk is het hele jaar door bereikbaar met het openbaar vervoer. De bus over de weg, de Waterbus over de rivier. Vanuit steden als Dordrecht en Rotterdam stap je voor de ingang van het Werelderfgoed uit!

Met de touringcar

Groepen die met de touringcar naar UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk reizen maken gebruik van onze uit & instapzone. Voor een groepsbezoek is een reservering altijd noodzakelijk!

Met de camper

In Kinderdijk is het niet mogelijk om je camper te parkeren in de bebouwde kom. In de directe omgeving is wel een aantal parkeerplaatsen en overnachtingsplekken.

Met de fiets

Op twee wielen door ruim duizend jaar landschapsgeschiedenis van laag Nederland. Met de wind in je haren, de zon op je gezicht en oer-Hollands landschap om je heen. Fietsen langs weilanden en molens. Als je van fietsen houdt is Kinderdijk daar de ideale locatie voor. In je eentje of met je gezin – altijd leuk en nog gezond ook!