Onze Vrijwilligers

Bij UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk zijn ruim 250 vrijwilligers werkzaam. Vrijwillig-molenaars, gastheren- en vrouwen, gidsen, kassamedewerkers, schippers, onderhouds- en winkelmedewerkers. Allen afkomstig uit onze streek, met kennis van zaken. Zij zijn de ruggengraat van het Werelderfgoed. Kinderdijk is trots op zijn vrijwilligers!

Wereld

Onze vrijwilligers vinden het geweldig om Kinderdijk in al zijn facetten te ondersteunen. Ze beleven veel plezier aan het rondleiden van en het contact met bezoekers vanuit heel de wereld. Naast de dagelijkse taken zijn onze vrijwilligers ook op de achtergrond heel intensief betrokken bij Werelderfgoed Kinderdijk. Hun kwaliteiten worden op uiteenlopende manieren benut. Ze adviseren de werkorganisatie op het gebied van opleiding, strategie en tal van andere zaken. Zo is ook ons vrijwilligersbeleid ontwikkeld in samenspraak met onze vrijwilligers. Eén keer in de drie jaar kiezen de vrijwilligers uit hun midden de Vrijwilligersraad.

Ontmoet onze vrijwilligers van het Werelderfgoed

Mieke de Regt

Mieke de Regt

Kassamedewerker

"Het hele jaar door een vakantiegevoel."

Dirk de Regt

Dirk de Regt

Kassamedewerker

"Staat iemands molen wel gedraaid. Zijn wieken worden wel bewaaid."

Els Halbmeijer

Els Halbmeijer

Host

"Het delen van ons erfgoed is, alsof de wereld op visite komt."

Ilse van de Straat

Ilse van de Straat

Host

"Energie geven en energie krijgen."

Kees Bezemer

Kees Bezemer

Schipper

"Varen langs de molens is genieten!"

Leo Croes

Leo Croes

Host

"Indien nodig kan het Wisboomgemaal nog water pompen?"

Theo Stoel

Theo Stoel

Gids

"Wij laten je niet alleen de molens van Kinderdijk zien, maar óók de ontwikkeling van waterbeheer in Nederland door de eeuwen heen!"

Neem contact op

Heb je interesse om ons te helpen? Heb je tijd over en vind je het leuk om ‘jouw’ molengebied aan de wereld te laten zien? Vind je het waardevol om onze Kinderdijkse molens voor de toekomst te helpen behouden? Wil je betrokken zijn bij het molengebied en alle achtergronden leren kennen? Wil je deel uit maken van een hechte groep vrijwilligers? Op zoek naar leuke collega’s? Wil je mensen uit heel de wereld uitleggen hoe bijzonder het land is waar je woont?

 

Neem contact met ons op en kom ons team versterken! En vind een wereldbaan in ons Werelderfgoed!

 

Ben je benieuwd naar de vrijwillige functies in ons Werelderfgoed? Klik dan hier.

“Ik vertel je graag meer over vrijwilligerswerk.”