FEEST

25 jaar UNESCO Werelderfgoed

Op zaterdag 6 december in 1997 is ons molencomplex officieel benoemd tot UNESCO Werelderfgoed. Dit zilveren jubileum willen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Om dit te vieren zullen we een jaar lang verschillende activiteiten organiseren in ons unieke stukje Nederland.

Evenementen

We vieren 25 jaar UNESCO Werelderfgoed verspreid over 2023 met allerlei activiteiten en evenementen. Van workshops en lezingen tot tijdelijke exposities. Dit jaar kun je rond iedere 25e van de maand iets bijzonders beleven in Kinderdijk.

1 T/M 9 SEPTEMBER (M.U.V. 3 SEPTEMBER)

Verlichtingsweek

Tijdens de Verlichtingsweek krijg je de gelegenheid om de prachtige molens in hun volle glorie te bewonderen terwijl ze ’s avonds sfeervol verlicht worden. De verlichte molens brengt de geschiedenis en cultuur van Kinderdijk op een unieke manier tot leven en biedt je een onvergetelijke ervaring.

Lees meer
Rondvaart Verlichtingsweek Kinderdijk

Meer activiteiten

De komende periode zullen we nog meer evenementen en activiteiten bekend maken. Houd daarom onze website en nieuwsbrief in de gaten voor de vele evenementen die er nog aan zitten te komen om onze UNESCO Werelderfgoedstatus te vieren.

 

Waarom op de Werelderfgoedlijst?

Al eeuwenlang gaan wij Nederlanders slim om met het water dat ons aan alle kanten omringt. Omdat de duurzame samenwerking tussen natuur en techniek in de polders van Kinderdijk zo uniek en waardevol is, staat ons molencomplex al 25 jaar op de Werelderfgoedlijst. Zo wordt ons verhaal opgenomen in de wereldgeschiedenis en bewaard voor volgende generaties.