6 december gratis entree

Afsluiting van een bijzonder jaar: 25 jaar UNESCO Kinderdijk

Op 6 december sluiten we een jaar vol festiviteiten af ter ere van ons 25-jarig jubileum als UNESCO Werelderfgoed. Dit is een mijlpaal die we met iedereen willen vieren en daarom nodigen we jou en je dierbaren uit om deel te nemen aan een dag vol geschiedenis en cultuur. Het beste deel? Het is allemaal gratis!

 

 

 

Wat is er te doen?

Duik in een wereld vol water, wind en wilskracht. De dijken, molens en gemalen van Kinderdijk houden hier al ruim 700 jaar de voeten droog. Stap aan boord van onze rondvaartboot en laat je meevoeren door het historische landschap. Kom binnen in de museummolens en ontdek de persoonlijke verhalen van de molenaars die deze prachtige plek tot leven brengen.

Je bent van harte welkom tussen 10:30 en 16:00 uur. Lees hier alle mogelijkheden om in stijl naar Kinderdijk af te reizen.

 

Instaptours

Verken samen met een lokale gids de geschiedenis en cultuur van UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk. De gids neemt je mee op reis door de tijd, waarbij je alles te weten komt over de ingenieuze technieken die zijn gebruikt om dit unieke erfgoed te behouden.

Er worden twee instaptours aangeboden, namelijk om 11:00 uur en om 13:00 uur. De eerste tour is onder leiding van een Engelssprekende gids en de tour van 13:00 uur onder leiding van een Nederlandssprekende gids. Update: beide tours zijn volgeboekt!

Wat kun je verwachten?

  • Een deskundige en lokale gids, die je inzicht geeft in de rijke geschiedenis en cultuur
  • Bezoek aan een 18e-eeuwse molen waarbij je het machtige houten hart zelf ervaart
  • Uitleg in de werkplaats over de gebruikte ingenieuze technieken voor erfgoedbehoud

Beide tours zijn volgeboekt

Wisboomgemaal
De Overwaard van UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk
Kinderen uitleg molenaar Kinderdijk