Amsterdam

Het wereldwijde boegbeeld van Nederland

Amsterdam is niet alleen onze hoofdstad, maar ook het internationale boegbeeld van Nederland. Tulpen, klompen en natuurlijk ook molens roepen al snel het beeld van de Amsterdamse grachten op. Met haar culturele rijkdom en roemruchte geschiedenis is Amsterdam een prima bestemming om vanuit Kinderdijk je ervaring van Holland te verdiepen.

Dichter bij Kinderdijk dan je denkt

Amsterdam lijkt voor veel Nederlanders een heel eind van Kinderdijk af te liggen, maar eigenlijk valt dat reuze mee. Het gebied van zeventig kilometer dat tussen de twee plaatsen in ligt is bovendien een oer-Hollands landschap, dus met de trein of per auto valt er ook onderweg genoeg te zien als het om typische Nederlandse vergezichten gaat. Ook voor wie vanuit onze hoofdstad een bezoek aan Kinderdijk wil brengen zijn er genoeg mogelijkheden om de twee bestemmingen in één dagtrip te combineren!

 

Kunst, cultuur en geschiedenis in Amsterdam

Wie de essentie van Nederland wil begrijpen kan eigenlijk niet om Amsterdam heen. Het Paleis op de Dam, het Rijksmuseum en het Van Goghmuseum, de markten op het Waterlooplein en de Albert Cuyp en de binnenstad met haar grachten en klassieke gevels: veel Hollandser wordt het niet. Het hele jaar door zijn er in Amsterdam tentoonstellingen, concerten, festivals en andere evenementen, dus voor wie slim plant is er in Amsterdam altijd iets te beleven!

 

Een stad vol vermaak en voorzieningen

Hotels zijn er genoeg in Amsterdam, maar ook wie liever een hostel of AirBnB gebruikt om te overnachten heeft keuze genoeg. Amsterdam is goed voorbereid op grote aantallen bezoekers, en dat merk je zodra je er een dagje te besteden hebt. Cafés, bars, restaurants, winkelstraten en marktpleinen zijn er in overvloed. Wie liever gewoon door de Amsterdamse straatjes en langs de grachten wandelt kan er ook zijn hart ophalen. Net als de molens van Kinderdijk zijn de vele gezichten van Amsterdam een bezoek waard voor iedereen die Nederland beter wil leren kennen.