Delft

Ontdek Delfts Blauw en Hollandse Meesters in de Prinsenstad

Net boven Rotterdam ligt Delft, de Prinsenstad. Delft is de stad van Vermeer en zijn schilderijen, van Delfts Blauw en een high tech universiteit van wereldniveau, maar vooral van Prins Willem van Oranje, grondlegger van het huidige Nederland. De oude binnenstad met haar grachten, monumenten en terrasjes is het bezoeken meer dan waard.

Kinderdijk en de Prinsenstad

Delft ligt verrassend dicht bij Kinderdijk. Met de auto ben je er in drie kwartier, maar ook met het openbaar vervoer zijn deze buren uitstekend verbonden. Tijdens je reis zie je bovendien veel van de Hollandse polders waar molens als die van Kinderdijk al eeuwen hun belangrijke werk doen. Zo maak je vanuit Kinderdijk een historisch dagje uit compleet met een bezoekje aan Prinsenstad Delft!

 

Een buur uit de Gouden Eeuw

In de Gouden Eeuw van Holland was Delft één van de grootste en belangrijkste steden van het land. Die rijke geschiedenis kom je vandaag de dag nog door de hele stad tegen. Over de hele wereld zijn verzamelaars op zoek naar Delfts Blauw aardewerk, om nog maar te zwijgen van de ongeëvenaarde schilderijen van Johannes Vermeer. De culturele rijkdom van het Delftse verleden is door de hele stad voelbaar en zichtbaar. Iedereen die wil ervaren hoe de Nederlandse steden opbloeiden, mede door het harde werk van molens zoals die in Kinderdijk, kan er met een uurtje reizen in Delft zelf van komen genieten!

Bezoek jij Kinderdijk deze zomer? Houdt dan rekening met de verschillende wegwerkzaamheden.