Ambachtendag

Ter viering van het 25-jarig jubileum als UNESCO Werelderfgoed, organiseert Werelderfgoed Kinderdijk op zaterdag 26 augustus 2023 een gezellige Ambachtendag. Dit evenement biedt bezoekers de unieke kans om een stap terug in de tijd te zetten en de traditionele ambachten van Kinderdijk zelf te ervaren. Het belooft een dag vol cultureel erfgoed en authentieke activiteiten te worden.

Op deze bijzondere dag kunnen bezoekers op de verschillende bezoeklocaties verspreid over het werelderfgoed diverse ambachtelijke activiteiten bewonderen. Deze ambachten hebben een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Kinderdijk. Tijdens deze dag zullen er diverse ambachtslieden aanwezig zijn om bezoekers de fijne kneepjes van het vak te laten zien en hen te inspireren met hun vaardigheden. Van het bakken van brood in het traditionele bakhuisje tot het vervaardigen van zeilen en het tanen van touw. En laten we natuurlijk het belangrijkste ambacht van Kinderdijk niet vergeten: het molenaarschap. Al deze oude ambachten bieden een glimp van de rijke geschiedenis van het gebied.

Bezoek Museum Overwaard

Museummolen Overwaard is eenmalig geopend voor het publiek. Bezoekers krijgen de kans om deze unieke molen van binnen te verkennen. Ook zal er op het erf een ervaren molenmaker aan het werk zijn, die zijn kennis en expertise met het publiek zal delen en de reparatie van een baard van een Kinderdijkse molen zal demonstreren. De baard is een kleurrijk houten bord aan de voorzijde van de molenkap met het jaartal van de molen erop vermeld.

Daarnaast is er een ervaren touwsplitser aanwezig die iedereen uitdaagt om zijn of haar knoopvaardigheden naar een hoger niveau te tillen!

Tickets

De Ambachtendag op zaterdag 26 augustus 2023 belooft een onvergetelijke ervaring te worden voor zowel jong als oud. Tickets voor een dagje UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk zijn eenvoudig online te koop.

Beleef een onvergetelijke dag!

Vandaag zijn ons Kinderdijk-café en de Giftshop in het Bezoekerscentrum geopend. Alle andere bezoeklocaties zijn weer vanaf aanstaande vrijdag te bezoeken. Wil jij dit weekend meer uit je bezoek aan Kinderdijk halen? Neem dan een kijkje bij onze Kinderdijk Tour, een gidstour die plaatsvindt op iedere vrijdag en zaterdag in februari.