Ambachtendag

UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk organiseert op zaterdag 11 mei een gezellige Ambachtendag. Een dag vol traditionele ambachten die de bezoeker zelf kan ervaren! Een unieke kans om terug in de tijd te reizen. Het belooft dan ook een dag vol cultureel erfgoed en authentieke activiteiten te worden.

Op deze bijzondere dag worden bezoekers ondergedompeld in de rijke geschiedenis van Kinderdijk. Ons Werelderfgoed wordt omgetoverd tot een omgeving waar de bezoeker diverse ambachtelijke activiteiten kan bewonderen. Deze ambachten hebben vroeger een belangrijke rol gespeeld.

Ambachtslieden zijn deze dag aanwezig om bezoekers de fijne kneepjes van het vak te laten zien en hen te inspireren met hun vaardigheden. Van deegwaren die worden gevormd tot heerlijke lekkernijen, tot het ambacht van het spinnen en breien van stoffen. Daarnaast kunnen we het belangrijkste ambacht van Kinderdijk niet vergeten: het molenaarschap. Al deze oude ambachten bieden een glim van de rijke geschiedenis van dit gebied.

 

Bezoek Museummolen Overwaard

Speciaal voor de Ambachtendag wordt Museummolen Overwaard eenmalig geopend voor onze bezoekers. Bezoekers krijgen de kans om deze molen van binnen te ontdekken. Er zal een ervaren molenaar op het erf aanwezig zijn, die samen met een gids zijn kennis en expertise zal delen over de geschiedenis en werking van de molen.

 

Ook kunnen de bezoekers de oude smederij en de machinekamer bewonderen in het Wisboomgemaal. Een smid zal hier aanwezig zijn om demonstraties te geven van traditioneel smeden. Tegelijkertijd krijgen bezoekers de kans om de machinekamer in werking te zien, waar de indrukwekkende vliegwielen draaien en ze het proces van waterbeheer en pompen kunnen ervaren.

 

Tickets

De Ambachtendag op zaterdag 11 mei 2024 beloof een unieke ervaring te worden voor zowel jong en oud. Boek hier je tickets voor een onvergetelijk dagje UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk.

Beleef een onvergetelijke dag!