Verlichtingsweek 2023

Van 1 tot en met 9 september (m.u.v. zondag 3 september) staan onze molens in de spotlights tijdens de betoverende Verlichtingsweek. Kom wegdromen in een Hollands sprookjeslandschap, turend naar de glinsterende weerspiegeling van onze verlichte molens op het water.

Verlichtingsweek 2023

In de Verlichtingsweek lichten de molens op als bakens in de duisternis, omdat we ze alle negentien letterlijk in de schijnwerpers zetten. Een schitterende kans voor fotografen om unieke plaatjes te schieten. Toch is het ook voor alle andere bezoekers meer dan de moeite waard om de sfeer te komen proeven, want zo’n prachtig schouwspel zie en beleef je nergens anders ter wereld. Hieronder vind je een overzicht van de activiteiten tijdens de Verlichtingsweek 2023.

ZATERDAG 2 SEPTEMBER

Deltaconcert

Wegens het succes van vorig jaar zijn de Deltaconcerten dit jaar terug in Unesco Werelderfgoed Kinderdijk. Het thema van deze avond is water en wind.

Meer informatie

MAANDAG 4 & DINSDAG 5 SEPTEMBER

Fotografieworkshop

Houd je van fotografie? Grijp dan je kans! In de Verlichtingsweek geeft professionele fotograaf Marijn Heuts, twee unieke workshops over avond- en landschapsfotografie. Met toegang tot een exclusieve plek in het molengebied en heel veel expertise en ervaring om je fotoskills naar een hoger plan te tillen, terwijl de Kinderdijkse molens oplichten tegen de Hollandse avondlucht!

Meer informatie
Fotografieworkshop Verlichtingsweek Kinderdijk

WOENSDAG 6 SEPTEMBER

Borrelavond

Deze gezellige borrelavond is een feest voor je smaakpapillen en staat bol van lekker eten, leuke gesprekken en nieuwe smaakavonturen. Onder andere de lokale Kinderdijkse Kater zorgt voor een frisse verrassing. Vanaf 18:00 uur ben je van harte welkom bij het Kinderdijk-Café. Kom hongerig en vertrek met een voldaan gevoel!

Kinderdijk Verlichtingsweek

DONDERDAG 7 SEPTEMBER

Kajakken

Of je nu een ervaren kajakker bent of voor het eerst in een kajak stapt, ervaren gidsen staan klaar om je te begeleiden. Geniet van een zorgeloze en veilige ervaring en laat je betoveren door de schitterende verlichte molens vanaf het kabbelende water van de boezem.

Meer informatie
Kajakken, kajakvaart, kinderdijk, varen, verlichtingsweek

VRIJDAG 8 SEPTEMBER

Molenmarkt

Ontdek de charme van de 35e editie van de traditionele Molenmarkt in het dorpskern van Kinderdijk. Je bent van harte welkom tussen 17.00 en 22.00 uur. Sluit je avond af met een rondvaart langs de verlichte molens van Kinderdijk.

Tickets rondvaart

ZATERDAG T/M ZATERDAG (M.U.V. ZONDAG)

Rondvaart langs de verlichte molens

Begeef je op een betoverende reis en vaar in stijl langs de schitterende verlichte molens van het prachtige Werelderfgoed Kinderdijk! Bewonder deze pracht van dichtbij aan boord van een sfeervolle rondvaartboot.
.
Kies uit twee fantastische opties: de Hopper, een spannende 30 minuten durende avontuur over de boezem van de Overwaard, of ga voor de betoverende Jantina, waar je extra lang kunt genieten van het schilderachtige uitzicht tijdens een ontspannen tocht van 45 minuten over de betoverende wateren van de Nederwaard.
.
Mis deze unieke kans niet om je onder te dompelen in de schoonheid en geschiedenis van de verlichte molens van Kinderdijk. Boek nu je tickets voor een onvergetelijke ervaring!

Meer informatie
Rondvaart Verlichtingsweek Kinderdijk

ZATERDAG T/M ZATERDAG (M.U.V. ZONDAG)

Hapje & drankje in het Kinderdijk-café

Het Kinderdijk-café in het Bezoekerscentrum is alle avonden geopend tot 22.30 uur en op vrijdag en zaterdag zelfs tot 23:00 uur! Start je bezoek aan de verlichte molens met een bakje koffie of thee en sluit af met een borrel en een hapje.

Maandag, dinsdag en donderdag is het café tot 17.30 uur en vanaf 19.45 uur geopend. Woensdag, vrijdag en zaterdag is het café de hele dag geopend.

Meer informatie
Terras Kinderdijk-café Werelderfgoed Kinderdijk

Tijdens de Verlichtingsweek komen onze molens in een heel ander licht te staan

Accepteer de marketing cookies of klik hier om de video te zien.