Workshop avondfotografie

Een prachtkans voor elke fotoliefhebber: meld je aan voor onze exclusieve avond-fotoworkshops op maandag 2 en dinsdag 3 september. Leer de fijnste kneepjes van het vak van topfotograaf Marijn Heuts en ontdek de magie van de Verlichtingsweek.

Een speciale fotografieworkshop op een bijzondere plek en een buitengewoon moment. Tijdens onze Verlichtingsweek 2024 ga je in de avonduren met een professionele topfotograaf op pad in het wereldberoemde molengebied. Grijp deze unieke kans om de mooiste foto’s te schieten en de nuances van het vak te leren. Een expert laat je zien hoe je de mooiste landschappen op de meest meeslepende manier vastlegt, waarbij je leert om optimaal gebruik te maken van de subtiel veranderende overgang van daglicht naar schemering en avond. En niet te vergeten, speciale aandacht voor het mysterieuze ‘blauwe uurtje’.

Marijn Heuts

De workshop

Fotograaf: Marijn Heuts

Natuur- en landschapsfotograaf Marijn Heuts vertelt je alles over het fotograferen tijdens het blauwe uurtje. De workshops die Marijn de afgelopen jaren gaf waren een groot succes.

Prijs: € 99,-

Aantal plaatsen: Vijftien per avond

Datum: Maandag 2 en dinsdag 3 september

Unieke locatie: Erf Museummolen Nederwaard

Tickets
Kinderdijk Verlichtingsweek

Locatie

Er is een exclusieve plek gereserveerd speciaal voor de workshop. Andere fotografen of natuurliefhebbers hebben geen toegang tot dit terrein. Tussen 17:15 en 17:45 uur verzamelen we op de parkeerplaats: Nederwaard 1b. Onder begeleiding van de fotograaf gaan we gezamenlijk naar het erf van Museummolen Nederwaard. Hier heb je uitstekend zicht op de verlichte molens. Omdat we ons dicht bij één van de verlichte molens bevinden, kan je ook detailopnames te maken. Door het omringende water kan je prachtige reflectiefoto’s maken. De molen is speciaal geopend, zodat je ook binnen een kijkje kan nemen! Je gaat in ieder geval met een gevarieerd portfolio huiswaarts! In totaal duurt de workshop ongeveer 4,5 uur.

 

Niveau deelnemers

De workshop richt zich op amateurfotografen met of zonder ervaring. Enkele algemene fotografische termen, zoals sluitertijd, diafragma en scherptediepte, moeten wel bekend zijn. Het kunnen werken met je eigen camera is een vereiste.

 

Benodigdheden

Naast een digitale spiegelreflex- of spiegelloze camera is een statief onmisbaar. Een standaardlens behoort tot je uitrusting en een groothoeklens kan je optioneel meenemen. Een draadontspanner/afstandsbediening is aan te raden, maar geen vereiste om deel te nemen aan de workshop. Neem bij slecht weer regenkleding en een regenhoes voor de camera mee. Een zaklamp om de camera in het donker te bedienen kan van pas komen, ook voor de terugweg.

 

Voorwaarden

Door je aan te melden voor de fotografieworkshop ga je akkoord met deze voorwaarden. Je aanmelding is pas definitief als je betaald hebt.

* vertrouwd zijn met je camera en weten hoe diafragma, sluitertijd en ISO ingesteld kunnen worden.

Fotografieworkshop Verlichtingsweek

Toegang tot een exclusieve plek in het molengebied

Tickets
Kinderdijk Verlichtingsweek
Kinderdijk Verlichtingsweek
Kinderdijk Verlichtingsweek
Kinderdijk Verlichtingsweek

Bezoek jij Kinderdijk deze zomer? Houdt dan rekening met de verschillende wegwerkzaamheden.