Gouda

Kaas, kaarsen en stroopwafels: hoe Hollands wil je het hebben?

Veel Hollandser dan Gouda wordt het niet! Dit is de stad waar de tradities van wereldberoemde kazen, kaarsen en stroopwafels in ere worden gehouden. Het hart van de stad is een museum op zich, waar het schitterende Stadhuys je het gevoel geeft dat je de Gouden Eeuw zelf beleeft. Neem een hapje geschiedenis in Gouda!

Op fietsafstand van Kinderdijk

Gouda ligt aan de rivier de Hollandse IJssel in de Krimpenerwaard, midden in het Groene Hart. De stad zelf en de omliggende gebieden zijn een lust voor het oog. Vanuit Kinderdijk fietsen jong en oud er met gemak naartoe door het weidse polderlandschap, dus maak er een mooie combinatie van waarin natuur, cultuur en ontspanning de perfecte mix voor een onvergetelijk dagje uit vormen.

 

Een bolwerk van cultuurtradities

Gouda is door de geschiedenis heen altijd een belangrijke stad voor de Nederlanden geweest. De stad zelf is een feest voor elke bezoeker, want of je een buitenlandse toerist bent of een lekker dagje weg wilt in eigen land, Gouda heeft altijd iets moois en iets lekkers in petto. Kijk je ogen uit op de historische kaasmarkt, waar boeren en kaashandelaren ouderwets met handjeklap de prijs van de enige echte Goudse kaas bepalen. Op het marktplein voor de Waag, waar de kazen worden gewogen, rennen de sjouwers in de lente en zomer elke donderdagochtend heen en weer in een spectaculair schouwspel voor jong en oud. Ontdek ook hoe hier al honderden jaren de beste ambachtelijke kaarsen worden gemaakt en vergeet niet om de originele Goudse stroopwafels te proeven!

 

Proef culturele traditie

De oude binnenstad van Gouda is ook voor ontdekkingsreizigers en shopaholics een echte traktatie. Oude statige panden, traditionele kaaswinkeltjes, smalle straatjes en verborgen hofjes geven een onvergelijkbaar beeld van de Hollandse steden in de Gouden Eeuw. Kom gewoon lekker zelf proeven van de rijke cultuurtradities die Gouda te bieden heeft.