Ervaar het leven van vroeger

Museummolen Blokweer

Een plaatje. Zo mag Museummolen Blokweer met het omliggende erf gerust worden genoemd. Een bezoek aan dit monument uit 1630 is zeker voor gezinnen een must.

Deze molen is anders dan zijn achttien Kinderdijkse broertjes en zusjes. Ouder ook, blijkt uit het originele aankoopbewijs dat werd ontdekt in een archief. Daaruit blijkt dat de wipmolen in 1630 is gebouwd. Ruim een eeuw ouder dan de andere molens in Kinderdijk. Van deze wipmolen kan het hele bovengedeelte worden gedraaid. Ook zie je aan de buitenkant prachtig hoe het scheprad het water verplaatst.

Kinderen bij diertjes molenerf Musuemmolen Blokweer Kinderdijk
Kinderen uitleg molenaar Kinderdijk

Molenaars

Bij Museummolen Blokweer ervaar je hoe het leven er in de jaren ’50 van de vorige eeuw uitzag. Kinderen doen dat via een eigen tour over het erf aan de hand van de 8-jarige Pietje. Zodra je de Blokweer binnenwandelt maak je een sprong terug in de tijd. Op het erf zie je dat een paar geiten en een moestuintje vroeger hard nodig waren om een heel gezin in leven te houden. Hier lopen de molenaars rond in originele klederdracht. ’s Avonds als ze naar huis gaan trekken ze hun spijkerbroek weer aan hoor, maar tijdens je bezoek doen ze alles om je het gevoel te geven van het vroegere leven in en om een molen. Romantisch, zeker, maar ook bikkelhard!

Lekkere tussenstop

Toe aan een korte pauze tijdens je bezoek? Geniet hier tussen de molens en aan het water van een lekker belegd broodje of een heerlijk ijsje of kopje koffie voor tussendoor!

Vrijwilliger klein café Museummolen Blokweer