Feestelijke afsluiting van ons jubileumjaar

Wat een mooi jaar was het! Een reis door de tijd, vol geschiedenis en erfgoed en nu kijken we met een glimlach terug op 25 jaar UNESCO Werelderfgoed in Kinderdijk. Ons jubileumjaar was gevuld met onvergetelijke momenten, vieringen en evenementen die het unieke karakter van ons molengebied hebben belicht. En wat een knallende afsluiting hadden we op 6 december!

Het afgelopen jaar

Gedurende dit jaar hebben we rond de 25e van elke maand leuke evenementen georganiseerd in ons Werelderfgoed. Boeiende lezingen verdiepten onze kennis, terwijl een midzomerweek de magie van Kinderdijk in het warme zonlicht benadrukte. De buitenexpositie vertelde het verhaal van het vroegere leven in ons molengebied en als hoogtepunt organiseerden we in augustus de Ambachtendag waar we oude tradities konden herbeleven.

25 jaar UNESCO Werelderfgoed
Buitenexpositie UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk
Lisette Haneveer
NAtuurwandeling

De afsluiting

En dan 6 december 2023, de kers op de taart! Deze dag met gratis entree, was een groot succes met stralend weer en een gezellige sfeer. Naast de afsluiting van het jubileumjaar, vierden we ook de heropening van het molenerf van Museummolen Nederwaard en het gerestaureerde Wisboomgemaal.

Gedeputeerde Meindert Stolk van de Provincie Zuid-Holland heeft beide locaties met onze directeur Peter-Jan van Steenbergen geopend. Het molenerf is het resultaat van een meerjarig project dat tot doel had de molenerven in het Werelderfgoed te verbeteren en in het Wisboomgemaal zijn de twee elektrische centrifugaalpompen met zorg gerestaureerd en heeft het gemaal nu een prachtige museale inrichting gekregen met als pronkstuk een prachtige maquette van het oude stoomgemaal gemaakt door drie vrijwilligers.

Bezoek aan Kinderdijk

Bezoekers genoten van de vernieuwde pracht van deze historische pareltjes en lieten zich betoveren door de magie van Kinderdijk. We zijn nog tot en met 7 januari dagelijks van 10.30 tot 16.00 uur geopend en daarna t/m februari in de weekenden van vrijdag t/m zondag ook van 10.30 tot 16.00 uur.

Koop hier je tickets

Voor een gezellig winters dagje uit in Kinderdijk!

Tickets kopen

De auteur

Lisanne Vermaas

Lisanne Vermaas

Allround Marketeer

lisannevermaas@molenskinderdijk.nl