25 jaar UNESCO Werelderfgoed

Afsluiting van een succesvol jubileumjaar

Op woensdag 6 december sluiten we een jaar vol festiviteiten af ter ere van ons 25-jarig jubileum als UNESCO Werelderfgoed. Dit is een mijlpaal die we met iedereen willen vieren en daarom sluiten we dit jaar af met een gratis bezoek aan ons Molencomplex.

Op 6 december 1997, werd dit prachtige molencomplex officieel erkend als UNESCO Werelderfgoed. Dit buitengewone jubileum hebben we heel 2023 gevierd met verschillende evenementen en activiteiten en nu is het tijd om dit succesvolle jubileumjaar af te sluiten.

 

Gratis bezoek

Op woensdag 6 december 2023 trakteren wij onze bezoekers nog één keer op een bijzondere dag. Alle bezoeklocaties, waaronder de rondvaartboot, zullen die dag gratis toegankelijk zijn. Van 10.30 tot 16.00 uur nodigen we iedereen uit in ons Werelderfgoed en net zoals bij de aftrap van het jubileumjaar, zorgen wij voor wat lekkers bij de koffie.

Instaptours

Naast gratis toegang bieden we op deze speciale dag ook twee instaptours aan om bezoekers een diepgaand inzicht te geven in de geschiedenis en cultuur van UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk. Tijdens deze tours neemt een lokale gids je mee op een reis door de tijd, waarbij je alles te weten komt over de ingenieuze technieken die zijn gebruikt om dit unieke erfgoed te behouden.

 

Er worden twee instaptours aangeboden:

  • Tour om 11:00 uur onder leiding van een Engelssprekende gids.
  • Tour om 13:00 uur onder leiding van een Nederlandssprekende gids.

 

 Update: Beide tours zijn inmiddels volgeboekt!

Unieke erfgoed

Laten we samen genieten van de prachtige wateren, wind en wilskracht die Kinderdijk en omgeving al meer dan 700 jaar hebben beschermd. Als UNESCO Werelderfgoed blijven we ons inzetten voor het behoud van dit unieke erfgoed en hopen we jullie te mogen verwelkomen bij de afsluiting van ons jubileumjaar.

De auteur

Lisanne Vermaas

Lisanne Vermaas

Allround Marketeer

lisannevermaas@molenskinderdijk.nl