Het is feest!

De vlaggetjes hangen op, het gebak staat klaar, het is feest! We vieren dat we vandaag op de kop af vijfentwintig jaar lang op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. Daarom zijn alle musea en de rondvaartboot in ons Werelderfgoed van 10.30 tot 16.00 uur gratis te bezoeken.

Deel jouw mooiste herinnering aan Kinderdijk

Vanaf vandaag kun je ook meedoen aan onze fotowedstrijd door jouw mooiste foto van Kinderdijk in te sturen! Kom jij na een dagje weg of een rondje lopen ook altijd thuis met een camera vol met prachtige foto’s? Dan is deze fotowedstrijd iets voor jou! Wij zijn op zoek naar jouw mooiste, meest bijzondere of unieke foto’s en verhalen van Werelderfgoed Kinderdijk. Heb jij nog een oude (zwart/wit) foto in de kast liggen, een toffe foto van onze molenaars aan het werk gemaakt of een andere mooie foto van Kinderdijk? Stuur je foto in tijdens onze fotowedstrijd en maak kans op een plekje in onze galerie!

Insturen kan tot en met 31 januari 2023. En heb je een mooi verhaal bij je foto? Deel het met ons bij het insturen van je foto, we lezen dit graag!

Meer informatie en benieuwd naar de voorwaarden?

Klik hier

In de woorden van UNESCO

Het netwerk van negentien windmolens in Kinderdijk-Elshout toont de indrukwekkende bijdrage die de Nederlanders hebben geleverd aan de technologie om water onder controle te houden. In de Middeleeuwen begon men met de bouw van waterwerken – nodig voor de afwatering van landbouwgrond en dorpen – en tot op vandaag gaat dit door. Het gebied toont alle typische kenmerken die samenhangen met deze technologie – dijken, reservoirs, pompstations, administratieve gebouwen en de 19 prachtig bewaard gebleven windmolens. De molens werden in 1950 buiten functie gesteld, maar werken nog allemaal. Ze staan ‘reserve’ voor het geval de moderne installaties uitvallen.

UNESCO
Overzichtsfoto molencomplex UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk

De auteur

Lisanne Vermaas

Lisanne Vermaas

Allround Marketeer

lisannevermaas@molenskinderdijk.nl

Bezoek jij Kinderdijk deze zomer? Houdt dan rekening met de verschillende wegwerkzaamheden.