Klaar voor de Molentocht

IJsclub De Molenhoek en Stichting Werelderfgoed Kinderdijk hebben het gezamenlijke draaiboek voor de Molentocht, die voor een deel ook gaat door het Werelderfgoed-gebied, ondertekend. Daarmee zijn onze beide organisaties klaar voor de “tocht der tochten” van de Alblasserwaard.

Traditie

Jan Huisman, voorzitter van De Molenhoek: “Met het verdwijnen van het ijsclubgebouw in Kinderdijk ging er een jarenlange traditie verloren. Met deze nieuwe afspraken kunnen we gebruik maken van de faciliteiten van Werelderfgoed Kinderdijk bij een nieuwe Molentocht. Daar zijn we ontzettend blij mee.”

Peter-Jan van Steenbergen, directeur-bestuurder van Stichting Werelderfgoed Kinderdijk zegt hierover: “Kinderdijk is het hoogtepunt van de Molentocht. De negentien molens van ons Werelderfgoed zijn samen met de vele schaatsers op het ijs een fantastisch Hollands plaatje. We zijn blij om ons steentje aan de tocht bij te dragen.”

Foto Molentocht Kinderdijk 2099. P.A. Hansum, Kinderdijk

Fotograaf: P.A. Hansum, Kinderdijk

Schaatsevenement

De Molentocht geniet landelijke bekendheid en is na de Elfstedentocht het belangrijkste schaatsevenement van ons land. De tocht gaat door de karakteristieke Alblasserwaard. De totaal 52 molens van Stichting Werelderfgoed Kinderdijk en van zusterorganisatie SIMAV zijn de bakens in het landschap. Al eeuwenlang pompen zij water op als onderdeel van het unieke watersysteem van de Alblasserwaard.

 

Nu is wachten op voldoende ijs.

De auteur

Lisanne Vermaas

Lisanne Vermaas

Allround Marketeer

lisannevermaas@molenskinderdijk.nl