Programma Verlichtingsweek

Met trots kondigen wij de Verlichtingsweek 2023 aan, een jaarlijks terugkerend evenement dat bezoekers onderdompelt in de betoverende schoonheid van onze historische molens.

Tijdens de Verlichtingsweek, 1 t/m 9 september (m.u.v. zondag 3 september), krijg je de gelegenheid om de prachtige molens in hun volle glorie te bewonderen terwijl ze ’s avonds sfeervol verlicht worden. De verlichte molens brengt de geschiedenis en cultuur van Kinderdijk op een unieke manier tot leven en biedt je een onvergetelijke ervaring.

Ook dit jaar staat er een bijzonder programma op de planning tijdens de avonduren. Zie hieronder het overzicht:

1 & 2 september

Vrijdag is de eerste avond dat de molens verlicht zijn. Deze avond zullen er geen rondvaartboten varen, wel hoor je op de achtergrond de muziek van het besloten Deltaconcert. Wil je ook het Deltaconcert tijdens de Verlichtingsweek bijwonen? Op zaterdag 2 september zijn er wel tickets beschikbaar op de website van de Deltaconcerten.

Ticket Deltaconcert

2 t/m 9 september (m.u.v. 3 sept.)

Van zaterdag tot zaterdag is het (m.u.v. zondag 3 september) iedere avond mogelijk om een betoverende rondvaart te maken langs de verlichte molens en te genieten van de serene schoonheid van de omgeving. Tickets bestel je eenvoudig online. Zo heb je gegarandeerd een plekje aan boord! Ook zijn het Kinderdijk-café en de Giftshop deze avonden geopend voor wat lekkers en een leuke souvenir.

Ticket rondvaartboot
Rondvaart Verlichtingsweek Kinderdijk

4 & 5 september

Op maandag en dinsdag staat er een fotografiecursus gepland. Tijdens deze cursus neemt een professionele fotograaf de cursisten mee naar één van de molenerven. Op deze exclusieve plek leren de cursisten de fijnste kneepjes van het vak.

Ticket fotografieworkshop
Fotografieworkshop Verlichtingsweek Kinderdijk

6 september

Woensdag organiseren we vanaf 18.00 uur een unieke borrelavond rondom het Bezoekerscentrum. Een avond vol gezelligheid met lekker eten en drinken, zoals de lokaal gebrouwen biertjes van de Kinderdijkse Kater.

Kinderdijk Verlichtingsweek

8 september

Vrijdag vindt van 16.00 tot 22.00 uur de 35e editie van de Molenmarkt in het dorpskern van Kinderdijk plaats.

Tickets kopen

Voor bezoekers die de Verlichtingsweek willen bijwonen, adviseren we om op tijd tickets te reserveren, aangezien het aantal plaatsen bij de fotografieworkshop en op de rondvaartboot beperkt is.

 

Parkeren

In de avonduren rijden de shuttlebusjes tussen Alblasserdam en Kinderdijk niet, parkeren is daarom vanaf 17.00 uur mogelijk op het parkeerterrein van Royal IHC. Voor mindervaliden is er een (betaalde) parkeerplaats bij het Bezoekerscentrum in Kinderdijk.

De auteur

Lisanne Vermaas

Lisanne Vermaas

Allround Marketeer

lisannevermaas@molenskinderdijk.nl