Samenwerking met AkzoNobel verlengd

Samen met AkzoNobel en het merk Sikkens hebben we een nieuwe zesjarige samenwerking ondertekend.

Herstellen én behouden

Deze samenwerking omvat de technische expertise en het gebruik van de innovatieve coatings van Sikkens – merk van AkzoNobel – om onze molens in hun oorspronkelijke kleuren te herstellen én te behouden.  Op deze manier kunnen wij de iconische 18e-eeuwse molens nog vele jaren behouden.

Accepteer de marketing cookies of klik hier om de video te zien.

Samenwerking

“Kinderdijk is uniek en onvervangbaar”, vertelt Peter-Jan van Steenbergen, directeur van Stichting Werelderfgoed Kinderdijk. “Met onze UNESCO-locatie willen we een voorbeeld zijn op het gebied van onderhoud van historische molens en daarom zijn alleen de beste onderhoudsplannen en producten goed genoeg. We zijn dan ook bijzonder blij dat we deze samenwerking met AkzoNobel en het merk Sikkens zijn aangegaan.”

Kees-Jan Starrenburg, Director van AkzoNobel Nederland, voegt daaraan toe: “Wij geloven dat onze verfexpertise en onze focus op duurzaamheid een echt verschil kunnen maken bij Kinderdijk. Ik ben er trots op dat onze producten worden gebruikt op deze prachtige UNESCO-locatie, wat het belang benadrukt dat we hechten aan het beschermen van cultureel erfgoed voor toekomstige generaties.”

De zesjarige overeenkomst versterkt de relatie die AkzoNobel en het merk Sikkens in 2016 voor het eerst aanging met ons Werelderfgoed.

Bezoek jij Kinderdijk deze zomer? Houdt dan rekening met de verschillende wegwerkzaamheden.