Terugblik op een bijzondere Midzomerweek

Vorige week vond de Midzomerweek plaats. Het begon veelbelovend met mooi weer en leuke evenementen in het vooruitzicht. Helaas werd deze sfeer abrupt getemperd door het droevige nieuws van het overlijden van één van onze vrijwilligers. Ondanks dit tragische nieuws zijn we er toch gezamenlijk in geslaagd om, onder moeilijke omstandigheden, de Midzomerweek tot een gepast succes te maken.

Uit respect naar de vrijwilliger en zijn familie hebben we besloten om de geplande activiteit op dinsdag 6 juni te annuleren, waardoor we de Midzomerweek iets hebben verschoven.

 

Lokale kinderhelden op bezoek

Op de woensdagmiddag hebben we de populaire kinderfiguren Fien en Teun van de nabijgelegen Avonturenboerderij verwelkomd. Samen met kinderen uit de regio genoten ze van een zonnige middag vol knutselplezier en een rondvaart langs de molens. Het enthousiasme van de kinderen was groot en natuurlijk moest er tussen het varen, knutselen en spelen door ook even een foto met Fien & Teun gemaakt worden!

 

Barbecue voor personeel & vrijwilligers

Op donderdagavond vond de vrijwilligers- en personeelsbarbecue plaats als waardevol onderdeel van de Midzomerweek. Tijdens deze besloten barbecue stonden saamhorigheid en waardering centraal, waar medewerkers en vrijwilligers konden genieten van elkaars gezelschap in een enerverende week vol activiteiten.

Fien en Teun op de boot in UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk
Fien en Teun in UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk
Buitenexpositie in Kinderdijk
Vrijwilligers- en personeelsbarbecue in Kinderdijk
Avondopenstelling in Kinderdijk
Buurtbewonersbrunch in Kinderdijk

Betoverende sfeer

Een ander hoogtepunt was de unieke avondopenstelling op vrijdag. Normaal gesproken zijn onze bezoeklocaties alleen overdag geopend, maar tijdens deze speciale avond konden bezoekers de betoverende sfeer van een Midzomeravond ervaren. Ze bezochten Museummolen Nederwaard en stapten aan boord van de rondvaartboot. Daarnaast waren ook het Wisboomgemaal en Hulpgemaal de Fabriek geopend, kon men genieten van een drankje op het terras van het Kinderdijk-café en een leuk souvenirtje uitzoeken in de Giftshop om mee naar huis te nemen als aandenken. Deze avondopenstelling bood een unieke kans om Kinderdijk op een andere manier te beleven en het jubileum te vieren.

 

Samen brunchen

Ook voor onze buurtbewoners hadden we een gezellige bijeenkomst georganiseerd in de vorm van een buurtbrunch. Mensen van alle leeftijden uit de buurt kwamen opdagen en genoten van heerlijke hapjes, waaronder versgebakken brood van de lokale bakkerij. Bovendien hebben de aanwezigen een mooi bedrag opgehaald als bedankje voor de bakkerij Ons Dagelijks Brood.

 

Een bijzondere week

Al met al is de Midzomerweek, ondanks de tegenslagen en verdriet, toch een succes geworden. Het bezoek van Fien en Teun, de besloten barbecue, de avondopenstelling en de buurtbrunch lieten zien dat verbondenheid en veerkracht centraal staan in Kinderdijk. Deze bijzondere momenten zullen nog lang in de herinnering blijven hangen.

De auteur

Lisanne Vermaas

Lisanne Vermaas

Allround Marketeer

lisannevermaas@molenskinderdijk.nl