25 jaar UNESCO Werelderfgoed

Terugblik Natuurwandeling

Deze maand vierden we ons 25-jarig jubileum aan de hand van een interessante natuurwandeling onder begeleiding van natuurkenner Richard Slagboom. Het was een nat, maar zeer geslaagd evenement!

Regenachtige ochtend

Vanwege het slechte weer begon de ochtend in het Vogeltheater. Hier voorzag Richard de groep van een interessante presentatie over dit unieke gebied. Hij deelde zijn kennis over de lokale flora en fauna, waaronder de prachtige vogelsoorten die Kinderdijk rijk is. Dit deed hij deels aan de hand van de Natuurgids, geschreven door Adri Clements en Richard zelf. Deze gids is eerder dit jaar in samenwerking met Stichting Werelderfgoed Kinderdijk uitgebracht en is te koop in de Giftshop in Kinderdijk. Per verkocht boekje gaat 1 euro naar de Natuur-en Vogelwacht ‘De Alblasserwaard’.

Natuurwandeling presentatie
Natuurwandeling presentatie

Swarovski verrekijkers

Gelukkig weerhield de regen de groep er niet van om toch nog dit prachtige natuurgebied te voet te verkennen. Met paraplu’s in de hand en uitgerust met tien hoogwaardige verrekijkers beschikbaar gesteld door onze sponsor Swarovski gingen de deelnemers op pad. Onderweg wees Richard hen bijvoorbeeld op sporen van bevers, leerden ze over de telpost voor vogelaars in Kinderdijk en gebruikten ze de verrekijkers om de overvliegende vogels van dichtbij te bekijken.

Ondanks de regen, was het een zeer geslaagde ochtend en kijken de deelnemers weer met andere ogen naar de flora en fauna in ons mooie gebied!

Natuurwandeling
Natuurwandeling
Natuurwandeling
Natuurwandeling

De auteur

Lisanne Vermaas

Lisanne Vermaas

Allround Marketeer

lisannevermaas@molenskinderdijk.nl