Terugblik Verlichtingsweek 2023

Met veel enthousiasme blikken we terug op een succesvolle Verlichtingsweek. Dit jaar vierden we met trots de 51e editie van dit jaarlijkse spektakel in ons prachtige Werelderfgoed.

Na een zomer die wat betreft het weer soms te wensen overliet, werden we eindelijk beloond met een prachtige (na)zomer tijdens de Verlichtingsweek, wat deze editie extra bijzonder maakte.

 

Mooie week

De Verlichtingsweek van 2023 begon met een muzikale noot dankzij de Deltaconcerten. Onder leiding van het rebelse collectief Pynarello was deze editie opnieuw een onvergetelijke muzikale ervaring in de natuur, met op de achtergrond onze verlichte molens.

De rondvaarten in de avonden waren dit jaar wederom een groot succes en op meerdere avonden waren we volledig uitverkocht. Onder een fonkelende sterrenhemel werden onze bezoekers getrakteerd op een betoverend schouwspel van verlichte molens. Voor de deelnemers aan de Fotografieworkshop op de maandag- en dinsdagavond kon het ook niet beter. Een prachtige zonsondergang markeerde het begin van een heldere avond. Het was de perfecte gelegenheid om het ultieme plaatje vast te leggen en de deelnemers werden beloond met adembenemende foto’s om mee naar huis te nemen en hun portfolio verder mee uit te breiden.

Maar er was meer dan alleen de betoverende verlichte molens. De borrelavond bracht mensen samen voor een gezellig samenzijn, genietend van heerlijke hapjes en drankjes. Verder waren op de donderdagavond alle kajaks volgeboekt voor een fantastische tocht over het water. En laten we de Molenmarkt in het dorp niet vergeten. Daar bruiste het van de activiteiten, met kraampjes vol (lokale) lekkernijen en vooral erg veel gezelligheid.

 

Volgend jaar

We kijken met trots terug op een zeer geslaagde Verlichtingsweek. We hopen dat iedereen net zoveel genoten heeft als wij en dat men volgend jaar weer van de partij zal zijn om samen met ons de Verlichtingsweek in Kinderdijk te vieren.

Lisette Haneveer
Lisanne Vermaas
Fotograaf: Lisette Haneveer
Lisanne Vermaas

De auteur

Lisanne Vermaas

Lisanne Vermaas

Allround Marketeer

lisannevermaas@molenskinderdijk.nl