Feest

Wie jarig is trakteert!

Vijfentwintig jaar geleden, op zaterdag 6 december 1997, is ons molencomplex officieel benoemd tot UNESCO Werelderfgoed. Dit mooie jubileum willen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan en zoals de titel al aangeeft: wie jarig is trakteert!

Alle musea en de rondvaartboot zijn daarom op 6 december 2022 gratis te bezoeken. We vieren ons vijfentwintigjarige jubileum graag samen met jou. Je bent van harte welkom van 10.30 tot 16.00 uur. Wij zorgen voor wat lekkers voor bij de koffie!

Het blijft niet bij één dag feest, het wordt een heel jaar feest vieren!

Jubileumjaar

Om deze mooie prestatie uitgebreid te vieren, staan we hier niet alleen op 6 december bij stil, maar voor een heel jaar. Want Werelderfgoed ben je niet zomaar en we zijn dan ook onwijs trots dat we ons al 25 jaar lang zo mogen noemen. Houd daarom onze website en nieuwsbrief in de gaten voor de vele evenementen die er nog aan zitten te komen om onze UNESCO status te vieren.

Item uit het NOS journaal van 6 december 1997

Accepteer de marketing cookies of klik hier om de video te zien.

Wat betekent het om op de Werelderfgoedlijst te staan?

Al eeuwenlang gaan wij Nederlanders slim om met het water dat ons aan alle kanten omringt. Omdat de duurzame samenwerking tussen natuur en techniek in de polders van Kinderdijk zo uniek en waardevol is, staat ons molencomplex op de Werelderfgoedlijst. Zo wordt ons verhaal opgenomen in de wereldgeschiedenis en bewaard voor volgende generaties.

Benieuwd wat UNESCO over ons zegt?

Lees het hier

De auteur

Lisanne Vermaas

Lisanne Vermaas

Allround Marketeer

lisannevermaas@molenskinderdijk.nl