750 jaar lang leven met het water. Hoe bewoners door hard werken en slim organiseren hun land leefbaar maken én houden. Hoe molens, molenaars, de natuur en het oer-Hollandse landschap met de tijd meebewegen. En hoe de rest van Nederland en de wereld kan leren van innovatief watermanagement.
In Kinderdijk hebben de mensen geleerd om samen te leven met het water. Hier lees je hoe Nederland met vallen en opstaan steeds beter werd in slim en duurzaam waterbeheer.
Duik zelf in het verhaal van onze eeuwenlange strijd met het water. De geschiedenis van Kinderdijk laat zien hoe Nederland al die jaren onder zeeniveau kon blijven bestaan.
De molens van Kinderdijk zijn een uniek stuk wereldcultuur. Daarom is het molencomplex benoemd tot UNESCO Werelderfgoed, zodat de hele wereld ons verhaal kan komen beleven!
De afgelopen eeuwen bedachten we steeds slimmere technieken om met gemalen en molens de bodem droog te houden. Ervaar hier wat menselijk vernuft en natuurkracht kunnen bereiken!
De meeste van de negentien molens in UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk zijn bewoond. Bewoning is een belangrijk onderdeel van de erfgoedwaarde en authenticiteit van het gebied.
Bezoek je binnenkort ons Werelderfgoed? Onze winteropeningstijden zijn ingegaan. Dat houdt in dat we van 10.30 tot 16.00 uur geopend zijn.