Rotterdam

De stoere bruisende wereldstad aan de Maas

Rotterdam is een must voor wie van urban lifestyle houdt. Rotterdam is een stad die durft en die doet. De havens, de hoogbouw, de gloednieuwe Markthal en de Erasmusbrug zijn maar een paar van de hoogstandjes die de stad met de handen uit de mouwtjes haar bezoekers voorschotelt. Altijd genoeg te beleven in deze stoere wereldstad aan de Maas – ja toch, niet dan!

Rotterdam: vlak om de hoek bij Kinderdijk

Op een steenworp afstand van het rustige polderland van Kinderdijk ligt de bruisende havenstad Rotterdam. The New York Times, TripAdvisor, Lonely Planet en anderen plaatsten de stad niet voor niets in de top tien van steden die de moeite waard zijn. In Rotterdam is voor iedere bezoeker iets moois te vinden: hypermoderne architectuur, heerlijke eettentjes en gezellige cafés, leuke hostels en uitstekende hotels, de winkels in de Koopgoot en de verse delicatessen in de nieuwe overdekte Markthal gaan hand in hand met de beroemde collectie van het museum Boymans, de Kunsthal, het Zomercarnaval, het gerestaureerde cruiseschip De Rotterdam van de oude Holland-Amerika Lijn en het Wereldmuseum.

 

In een oogwenk van Kinderdijk naar hartje stad

De stad strekt zich uit langs de oevers van de Maas, waar de binnenvaartschippers de vracht uit de enorme Rotterdamse zeehavens naar heel Europa verschepen. Vandaag de dag ben je vanuit Kinderdijk in een handomdraai in Rotterdam. Kies voor een directe verbinding en vaar met de Waterbus de stad in. Op de fiets ben je na een uurtje rijden door een prachtig rivierenlandschap al in Rotterdam. Een prima combinatie met een bezoek aan Kinderdijk dus! Onze aanrader: een combinatieticket Kinderdijk met Waterbus, zodat je gemakkelijk en voordelig over kunt steken. Kunst en cultuur, duurzame stadplanning, eten en drinken, hard feesten en keihard werken: Rotterdam Durft – durf jij het ook?

 

Een stad met een verhaal

Rotterdam is anders dan alle andere steden van Nederland. In de Tweede Wereldoorlog beroofden Duitse bommenwerpers de stad van haar hart, maar de Rotterdammers lieten zich niet kisten: ze bouwden alles vanaf de grond opnieuw op. Vandaag is de stad als een Feniks uit haar eigen as verrezen, maar het lijkt wel of de Rotterdammers verslingerd zijn geraakt aan het steeds opnieuw uitvinden van zichzelf en hun stad. Innovatieve en duurzame gebouwen blijven elkaar naar de kroon steken, waardoor er elke keer iets nieuws te beleven valt voor al haar bezoekers.

 

Gemakkelijk te bereiken

Deze metropool is prima te bereiken met elk vervoermiddel. Kom je met de trein, dan stap je midden in het stadshart uit het splinternieuwe Centraal Station. Trams en metro’s brengen bezoekers naar alle bezienswaardigheden, hoewel een stadswandeling ook een prima manier is om Rotterdam te leren kennen. Ook erg leuk zijn de Waterbus en Watertaxi, die je van A naar B brengen over de Maas en zo een onvergetelijke kijk geven op de indrukwekkende skyline! Maak een rondvaart door de enorme havens, of kijk vanaf het topje van de Euromast uit over de stad en bij helder weer haast de hele provincie!