Drijvende tentoonstelling

Aan boord van de Alles Heeft een Tijd

Stap aan boord van de Zuid-Hollandse aak 'Alles Heeft een Tijd' en bezoek de tentoonstelling over watermanagement en klimaatverandering.

Direct aan het erf van Museummolen Blokweer ligt de Zuid-Hollandse aak ‘Alles Heeft een Tijd’. Na jarenlang gevaren te hebben als beurtschip en vervolgens bewoond te zijn geweest, is het schip nu volledig gerestaureerd en ingericht als bezoeklocatie in het Werelderfgoed.

 

Drijvende tentoonstelling

Stap aan boord en duik door middel van drie korte films dieper in het verhaal van de Sint-Elisabethvloed, het watersysteem van de Alblasserwaard en de uitdagingen van klimaatverandering voor de toekomst. Maar pas op, het schip is vrij laag dus let op je hoofd!

Zeilschip Alles Heeft een Tijd tekening

Originele tekening van het schip

Zeilschip

De Alles Heeft een Tijd is in 1914 onder de naam ‘Aan Gods Zegen is Alles Gelegen’ gebouwd voor het vervoeren van goederen. Bijzonder is dat het schip nooit is gemotoriseerd, waardoor het een vrij onaangetast zeilschip is gebleven.

Vandaag zijn ons Kinderdijk-café en de Giftshop in het Bezoekerscentrum geopend. Alle andere bezoeklocaties zijn weer vanaf aanstaande vrijdag te bezoeken. Wil jij dit weekend meer uit je bezoek aan Kinderdijk halen? Neem dan een kijkje bij onze Kinderdijk Tour, een gidstour die plaatsvindt op iedere vrijdag en zaterdag in februari.