Ontdek de Kinderdijkse vogelwereld

Vogeltheater

In het Vogeltheater stellen we 22 hoofdrolspelers uit de Kinderdijkse vogelwereld aan je voor. Sommige superzeldzaam, andere alledaags, maar daarom niet minder waardevol. Het is de toegangspoort voor de ontdekking van de natuur in UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk.

In Kinderdijk zie je niet alleen bijzondere molens, maar als je goed kijkt ontdek je ook zeldzame vogels! De moerassige rietkragen zijn een perfecte schuilplaats voor zeven bijzondere en bedreigde vogelsoorten, waaronder de prachtige purperreiger. De Alblasserwaard is aangesloten bij het grote Europese project Natura 2000. Planten, vogels en andere dieren vinden er de bescherming die nodig is om de soorten en leefgebieden in stand te houden.

Natura 2000-gebied

De boezems van Kinderdijk zijn aangewezen als beschermd Natura 2000-gebied vanwege de aanwezigheid van zeven soorten: purperreiger, porseleinhoen, snor, zwarte stern, smient, krakeend en slobeend.

Kinderdijkse natuur en vogelwereld

Duik in het Vogeltheater in het verhaal van de Kinderdijkse vogelwereld. Tuur uit de grote ramen richting de rietlanden en wie weet spot je wel een porseleinhoen!

Natuur in Kinderdijk

Ga op ontdekking en houd je verrekijker bij de hand

Vandaag zijn ons Kinderdijk-café en de Giftshop in het Bezoekerscentrum geopend. Alle andere bezoeklocaties zijn weer vanaf aanstaande vrijdag te bezoeken. Wil jij dit weekend meer uit je bezoek aan Kinderdijk halen? Neem dan een kijkje bij onze Kinderdijk Tour, een gidstour die plaatsvindt op iedere vrijdag en zaterdag in februari.