Diverse lezingen in ons Werelderfgoed

Wil jij meer te weten komen over het molenaarsvak, de rietcultuur of de plannen voor een 18e-eeuws ‘windpark’ met maar liefst 38 molens? Op zaterdag 25 maart worden er meerdere lezingen gegeven over diverse onderwerpen gerelateerd aan Kinderdijk.

Ter ere van ons 25-jarig jubileum als UNESCO Werelderfgoed organiseren wij op zaterdag 25 maart een dag vol interessante lezingen in ons Werelderfgoed. Deze dag zullen diverse lokale sprekers lezingen geven over uiteenlopen onderwerpen, maar allemaal met één overkoepelend thema: Kinderdijk en omgeving.

 

Tickets te koop

Het programma is zo ingedeeld dat het mogelijk is om bij meerdere lezingen aanwezig te zijn. Tickets koop je eenvoudig online. Kijk voor het volledige programma met daarbij de onderwerpen van de sprekers Richard Slagboom van de Natuur- en Vogelwacht, Willem Jan Nederlof van de Historische Vereniging West-Alblasserwaard en molenaars Aart van Krimpen en Aad Schouten op onze website.

 

Jubileum activiteiten

Naast deze lezingen vinden er dit jaar meer activiteiten en evenementen plaats om ons 25-jarig UNESCO Werelderfgoed jubileum te vieren. In 2023 kun je iedere maand iets bijzonders beleven in Kinderdijk.

De auteur

Lisanne Vermaas

Lisanne Vermaas

Allround Marketeer

lisannevermaas@molenskinderdijk.nl

Bezoek jij Kinderdijk deze zomer? Houdt dan rekening met de verschillende wegwerkzaamheden.