HET GEBIED

Dorpen & Steden

De molens van Werelderfgoed Kinderdijk werken al eeuwen mee aan een technisch wonder. Met draaiende wieken malen de oude reuzen de poldergrond droog, zodat de dorpen en steden van Zuid-Holland niet in het water verdwijnen. Zo danken de Drechtsteden hun roem en glorie aan ons waterbeheer, net als de wereldhavens van Rotterdam.

De geschiedenis van Holland ligt om de hoek!

Kinderdijk staat midden in de geschiedenis van Holland. De machtige steden vlakbij het Werelderfgoed voegen hun eigen verhaal toe aan de historie van de strijd met het water, dat alle dorpen en steden met elkaar verbindt.

De groene, historische streek rondom Kinderdijk ligt vlakbij de mooiste steden uit de geschiedenis van Holland, dus pak de fiets, de Waterbus, de auto of je wandelschoenen en combineer fantastische dagtrips!

Vandaag zijn ons Kinderdijk-café en de Giftshop in het Bezoekerscentrum geopend. Alle andere bezoeklocaties zijn weer vanaf aanstaande vrijdag te bezoeken. Wil jij dit weekend meer uit je bezoek aan Kinderdijk halen? Neem dan een kijkje bij onze Kinderdijk Tour, een gidstour die plaatsvindt op iedere vrijdag en zaterdag in februari.